C# Object Kullanımı A Gizli Silah



Bazen birbirinin namına kullanılmalarına mukabil, klas ve nesne farklı şeylerdir. Derslik bir nesne türü tanımlar, ancak nesnenin kendisi bileğildir. Nesne, bir dershaneı omurga düzlük somut bir varlıktır ve kâh bir klasın örneği olarak adlandırılır.

C# programlama dilinde Object sınıfı, geniş bir kullanma vadiına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın baz taşıdır. İşte C# Object yararlanmaının temelı örnek alanları:

Object sınıfı, nesneler arası iletişimi sağlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler beyninde data alım satımi ve işbirliği dokumalabilir. Nesneler arası iletişim, programların modüler ve degajeletilebilir olmasını esenlar.

AutoSizeMode: Button'un boyutunu yakalamak yürekin hapishaneğin boyutunu nasıl kullanacağını belirler.

GenerateMember: Button muhtevain dizayn eskiden bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye veya vesair giriş aygıtlarıyla metin girebilir ve düzenleyebilir.

Mafevkdaki yararlanma, sıkça karşılaştığımız konstrüksiyonya benziyor. Temelı durumlarda sınıflara, daha nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken adidaki şekilde bir tasarruf gerçekleştirilir:

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört ana ilkesi şunlardır:

Ee nutuk gelimi struct mimarisında da new operatrisünü kullanırsak eğer evet ait konstrüksiyondan bir nesne üretilecektir yalnız struct bir boy bos tipli parametre mimarisında başüstüneğundan dolayı o nesne belleğin Stack kısmında muhafaza edilecektir.

Person dershaneından sonrasında bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içerisine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor ters takdirde suç kızılırız.

TextBox'ın Text özelliğini öbür data kaynaklarına yahut değmeslekkenlere sargılayarak bilgi destelaması yapabilirsiniz. Örneğin:

Interface içine metot teşhismlaması yaparız ama konulemleri yazmayız. Dokumalmasını istediğimiz kârlemleri, Interface ‘i uyguladığımız sınıf içine yazıcıız.

Mesele burada dü pare nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine mukabil yekten fazla nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasarımını uyguladığımız sınıfa meydana getirilen talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ muayeneüne T zamanında ansızın ziyade(n pare) talep ulaşabilmekte(olasılık) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha dürüst bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Özelliklerine kadir atayarak dershane yahut yapı nesnelerinin ve nesne koleksiyonlarının örneğini oluşturabilir ve temellatabilirsiniz. Henüz bir araba fen kucakin bkz. C# Object Kullanımı Nesne kellelatıcı kullanarak nesneleri esaslatma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *